Het zal mij(n) worst zijn

Gansch Anders heeft Jan Brand van Jan Brand Zweetwerk bereid gevonden om exclusief voor klanten van Gansch Anders en bij voldoende aanmeldingen een workshop wild worstmaken te geven.
In deze workshop wordt gebruik gemaakt van hoofdzakelijk verse producten. In dit seminar zwaait Jan de scepter (of pollepel) in de keuken waar hij met oog voor detail een ieder helpt bij het bereiden van de heerlijkste worsten.

 

“Eén keer per jaar zou je als worst liehebber zelf eens worsten moeten maken. Gewoon omdat het lekker en vooral niet moeilijk is, als je maar weet hoe het moet. Voordeel van het zelf worsten maken is dat je het kunt kruiden zoals je zelf wilt. Gebruik hierbij zoveel mogelijk verse kruiden, dus geen potje uit het rek van de supermarkt. Nee vers!”, aldus Jan.

 

Van (wild)vlees, vetspek Van biologisch gehouden varkens), kruiden en varkensdarmen kunnen de lekkerste worsten worden gemaakt.

Het vlees en spek wordt tot gehakt gedraaid. Vervolgens wordt het geheel op smaak gebracht met (verse-)kruiden. Aan het worstmengsel wordt zout, meestal nitrietzout, toegevoegd. Zout heeft als functie het conserveren en het op kleur houden van het vlees. Er kan allerlei soortenvlees in worden verwerkt. Wij gebruiken zoal vlees van wilde eenden en ganzen, reeën en bijvoorbeeld wilde zwijnen.

We gebruiken voor de worst ongeveer per kg vlees 1½ meter varkensdarm. Natuurlijke darm heeft veel voordelen. Ze ademen en zijn van buiten praktisch ondoordringbaar. Het kost niet veel per strekkende meter. Doordat darmen in zout wordt bewaard moet u ze eerst goed spoelen. Dit is om breuken en lekken te vinden, maar ook om ze schoon te maken en te ontzouten

 

U dient wel zelf te beschikken over een gehaktmolen met een worsttuit. Via het internet zijn deze in alle soorten en maten te leveren.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn een gehaktmolen aan te schaffen kunt u deze bij ons huren voor 10 euro.

Kosten van dit seminar bedragen normaal  € 75,00 ; voor klanten van Gansch Anders is het € 65,00 per persoon.

In deze prijs zijn het al het benodigde vlees ( 1 kg), darmen, basis kruiden, lokatie in Giessenburg, hapjes en drankjes ed. inbegrepen. De zelf gemaakte worst neemt iedereen mee naar huis. Heeft u zelf kruiden die u wilt gebruiken, schroom dan niet om deze mee te nemen!

 

Er is een lokatie in Giesenburg beschikbaar maar kan ook op lokatie georganiseerds worden.

 

Indien u belangstelling heeft graag per mail reageren maar telefonisch kan ook op 0613284309. Of kijk in de agenda!